18 листопада 2011 р.

Цінуйте свою працю! 10 причин, чому ручна робота не може коштувати дешево !!!


1. Часу на виготовлення одного екземпляра, завжди йде більше, ніж коли ці ж речі робляться на потоці.
 2. Виріб робиться з урахуванням Ваших побажань, Ви можете в процесі міняти, доповнювати, збавляти, в міру можливості, деталі для досягнення оптимального результату.
 3. Виріб ексклюзивно. Якщо копії і є, то в різних куточках країни Людини в такій самій речі або прикрасою ви не зустрінете. Це не фабрика, у якої 10000 копій одного виробу. Мені приємно усвідомлювати, що деяких речі є тільки у мене.
 4. Майстер дуже ретельно контролює увесь процес виготовлення, кожен стібок, кожну петельку. Його виріб - це його репутація і його ім'я. Він не може собі дозволити зробити неякісну річ.
 5. Багато часу йде на підбір матеріалів. Мало знайти потрібний колір або додаткові матеріали, треба до них підібрати купу фурнітури, причому так, щоб усе це ідеально поєднувалося.
6. На потоці практично немає ручної роботи. Адже ручна робота дає зовсім інший результат, на машинці неможливо добитися такого ретельного опрацювання деталей. Не даремно ж Коко Шанель завжди віддавала перевагу ручній праці.
 7. Щоб добитися доброго результату, треба знати увесь процес виготовлення, знати склад матеріалів, їх властивості. Хіба на фабриках кожен працівник вдається до таких деталей? А майстер обов'язково.
 8. Майстер не економить на якості. На фабриках економія стоїть на одному з перших місць, а при індивідуальних проектах це недоцільно, тому що для майстра головне не вчинити акт купівлі-продажу, а знайти хазяїна для його дітища.
 9. При замовленні оригінального виробу Вам ніхто не упарюватиме непотрібне, до Вас і Вашим побажанням прислухатимуться і старатимуться разом з Вами створити неповторну річ.
 10. У речі є душа, характер, темперамент, історія.


3 коментарі: