17 листопада 2011 р.

Вишита сорочка з маками.


Вишита сорочка - незмінний атрибут української нації. Вишита сорочка з давніх-давен і до сьогодні є традиційним одягом українців, залишаючись невід’ємних елементом у гардеробі кожного.У візерунках та узорах на полотні вишито наше минуле та майбутнє. З кожним роком усе частіше можна побачити "носіїв культури", які одягають вишиті сорочки, щоправда дехто їх носить як сучасний, модний одяговий бренд (це особливо стосується столиці), хоча якщо культура входить в моду то це ж дуже добре.
Вишиванка – символ здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті, любові, святості, оберіг. Народ ставився до вишиванок як до святині. Вони ревно зберігалися і передавалися з покоління в покоління, з роду в рід як родинні реліквії. За традицією, матері вишивали сорочки та рушники своїм дітям, дівчата, готуючи придане, вишивали своїм нареченим сорочки на знак вірності і кохання. Вишивка на грудях захищає душу людини від руйнування та занепаду. Як правило, ці українські обереги пройшли крізь віки i нині символізують чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею.
Я трошки відійшла від традиціїних орнаментів і вишила більш сучаснішу сорочку з маками для своєї мами.Скажу чесно коли почала вишивати, це було давним давно .... то планувала вишити для себе! Але ... тепер її носить мама, і щаслива )) дуже вона їй подобається.

P.S. Ой, сказав б мені хтось з чотири роки назад що я буду вишивати сорочки, щей з задоволенням !!! я б не повірила .........

3 коментарі:

  1. Почалося у Мар'яни,
    Життя кольрове,
    Бо створила вже на Blogger,
    Профіль суперовий.

    Все про вишивку, сорочки,
    Можна тут дізнатись,
    Всім хто вміє щось робити,
    Варто приєднатись.

    Щоби профіль розвивався,
    Всім було цікаво,
    Докладе зусиль і часу,
    Мар'яна чимало.

    Тож бажаєм процвітання,
    Успіхів , везіння,
    Щоби світ увесь побачив,
    Всі твої уміння.

    "Ромаха" з щирими побажаннями.

    ВідповістиВидалити
  2. Мар"янко, Ви просто пречудовий майстер!!!

    ВідповістиВидалити
  3. А де взяти таку чудову схему, буду дуже вдячна якщо підскажете. Спасибі. Моя пошта nanka.new@mail.ru

    ВідповістиВидалити