22 грудня 2011 р.

Новорічні іграшки з фетру.

         
 Ці гарнесенькі іграшки я зробила в подарунок для однієї знайомої на Миколая.

Войлок - щільний нетканий текстильний матеріал з валяної вовни або з синтетичних волокон. Виготовляється зазвичай у вигляді полотнищ, які мають різну товщину, залежно від призначення. Сорти повсті, що виготовляються з тонкого пуху кроликів або кіз, відомі під назвою фетр. Єдиний природний матеріал, з якого може бути виготовлений повсть, - це шерсть, причому краще всього овеча шерсть. Вовняні волокна мають верхній лускатий шар - кутикулу. Завдяки йому волокна можуть зчіплюється один з одним під впливом гарячої води і пари. На цьому заснований принцип войлоковалянія.

2 коментарі:

  1. Моє вітаннячко,Маряна! Я давно вже шукаю такий матеріал для створення різних дитячих іграшок(це моє хоббі)і покищо безрезультатно...Підскажіть будьласка де його можна придбати(бажано вовняний) Моє імя-Віка,я з Горохова Волинської обл. Маю багато цікавих викрійок- можемо обмінюватись!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго вечора! Вікторія,в нас в різних рукодільних крамницях можна придбати цей фетр. Якщо ви є на однокласниках,то дам вам пряму силку на дівчину,яка в Львові має в продажі і думаю що зможе переслати.Знайдіть мене Маряна Серватяк.

      Видалити